Otak-Otak Johor

60m

Bahan-bahan

Arahan

1

Potong filet ikan secara kasar.

2

Dalam satu mangkuk besar, campur-gaul semua bahan sehingga menjadi pes.

3

Sapukan 1 sudu besar pes di atas sekeping daun kelapa dan tutup dengan satu keping yang lain. Guna stapler untuk tutup kedua-dua hujungnya.

4

Ulangi proses sehingga pes habis digunakan.

5

Panggang otak-otak di dalam ketuhar atau bakar hingga masak.

Ulasan

  1. Rasa:Tahap Kesukaran:
    Norasfa
    ★★★★★
    04/09/2023
    5/5
    4/5

    Selalu beli je. Ingatkan susah buat otak-otak. Lepas ni nak makan boleh masak sendiri je,makan puas-puas

  2. Rasa:Tahap Kesukaran:
    Ilham Zulkifli
    ★★★★☆
    11/07/2023
    4/5
    3/5

    Sedap. Kalau teringin nak makan otak-otak dah boleh buat sendiri 👍