Penggunaan
Berlari
Berbasikal
Golf
Mendaki
Berenang
Bola Sepak
Banyak Lagi
https://smartcooking.com.my/wp-content/uploads/2023/04/support.png

Menyokong Daya Tahan dan Pemulihan

aminoVITAL® adalah jenama Nombor 1 di Jepun*. Ianya adalah satu-satunya minuman jeli dengan asid amino di Malaysia. aminoVITAL® mengandungi 3,000 mg asid amino yang sebahagian besarnya adalah Branched Chain Amino Acids (BCAAs) dan juga membekalkan 112 Kcal tenaga dalam setiap pek, sesuai untuk ahli sukan yang memfokuskan daya tahan seperti olahragawan, pelumba basikal, peserta triathlon, perenang, pemain golf dan pendaki. Tidak perlu bancuh atau tambah air! Anda boleh minum terus dari pek dan mulakan latihan.

* “H/B Food Marketing Handbook 2019 Health-Intended Food ver.” Diet-protein and Amino Acids Supply Product Market (result in 2017)

Apakah BCAA?

Branched Chain Amino Acids (BCAAs) mempunyai 3 asid amino iaitu ‘Valine’, ‘Leucine’ dan ‘Isoleucine’ yang merupakan 3 daripada 9 asid amino yang tidak dapat hasilkan oleh badan manusia.

  • BCAA membantu membekalkan tenaga.
  • BCAA membantu menambah baik daya tahan otot.
  • BCAA membantu mengurangkan kelesuan otot.

FAQ

Ya, boleh.

Tiada had pengambilan kerana lebihan akan dibuang oleh badan.

30 minit sebelum bersenam, semasa bersenam atau selepas bersenam. Jika anda ingin meningkatkan prestasi sukan, anda patut minum sebelum dan semasa bersukan. Jika anda nak pulih daripada kelesuan otot, anda patut minum selepas bersukan. Sebelum maraton penuh, anda boleh minum sebelum mula, semasa 20km dan selepas tamat berlari.

Ketahui lebih lanjut mengenai aminoVITAL®

Video

aminoVITAL® | Best Way to Consume for Maximum Benefits

aminoVITAL® | Essential vs Non-Essential Amino Acids

aminoVITAL® | Ex-Olympian & Cycling Coach Amir Shares Expert Tips

aminoVITAL® | Unveiling the Secrets of aminoVITAL® with Dietician Jazeera