Bihun Sup

60m

Bahan-bahan

Sambal Kicap
Bahan Iringan
Sup

Arahan

Sambal Kicap
1

Kisarkan kesemua bahan sehingga halus.

2

Ketepikan.

Bahan Iringan
1

Letakkan sebahagian bihun kedalam mangkuk. Sendukkan sup keatas bihun. Letakkan isi ayam, taugeh, daun sup, daun bawang dan bawang goreng. Sedia dihidang bersama sambal kicap.

Sup
1

Panaskan minyak masak, gorengkan kulit kayu manis, bunga lawang, buah pelaga dan cengkih.

2

Masukkan dan tumiskan bawang merah, bawang putih dan halia sehingga naik bau.

3

Masukkan rempah sup dan tumis sehingga pecah minyak.

4

Masukkan air dan ayam. Didihkan.

5

Perasakan dengan TUMIX® Perencah Pati Ayam.

6

Setelah isi ayam masak, keluarkan dan racikkan isi ayam.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.