Set Kambing Bakar

60m

Bahan-bahan

Bahan-bahan: Kambing Bakar
Bahan-bahan: Sos Perang
Bahan-bahan: Kentang Bakar
Bahan-bahan: Coleslaw
Bahan-bahan: Sup Labu

Arahan

Kambing Bakar
1

Perap kambing dengan AJI-SHIO®, kepingan cili dan minyak zaitun.

2

Bakar kambing sehingga habis.

Sos Perang
1

Tumis bawang putih cincang dan cendawan shiitake dengan mentega.

2

Larutkan serbuk stok perang dengan air dan tuangkan ke dalam kuali.

3

Masukkan AJI-SHIO® dan kacau rata sehingga sos pekat.

Kentang Bakar
1

Panaskan ketuhar hingga 250°C.

2

Gosok kentang di bawah air yang mengalir, keringkan dan gosok kulit dengan Rasa Sifu® dan minyak zaitun. Tusuk kulit di 5 atau 6 tempat dengan garpu.

3

Letakkan kentang di dalam ketuhar, panggang selama 45 minit atau sehingga masak.

4

Keluarkan ubi kentang dari ketuhar, potong terbuka di tengah.

5

Sapukan mentega, hiaskan dengan pasli cincang. Hidangkan segera.

Coleslaw
1

Satukan jus lemon, minyak zaitun, madu dan bawang merah dalam mangkuk.

2

Masukkan semua salad bersama-sama, gaul rata. Sedia untuk dihidangkan.

Sup Labu
1

Letakkan labu, air, TUMIX®, AJI-SHIO® dan thyme dalam periuk, biarkan mendidih. Kecilkan api dan reneh selama 5-8 minit.

2

Pindahkan sup ke dalam pengisar atau pemproses makanan, kisar sehingga rata.

3

Kembalikan sup ke dalam kuali, kacau dengan santan. Sedia untuk dihidangkan.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.