Bihun Sup

60m

Bahan-bahan

Sambal Kicap
Bahan Iringan
Sup

Arahan

Sambal Kicap
1

Kisarkan kesemua bahan sehingga halus.

2

Ketepikan.

Bahan Iringan
1

Letakkan sebahagian bihun kedalam mangkuk. Sendukkan sup keatas bihun. Letakkan isi ayam, taugeh, daun sup, daun bawang dan bawang goreng. Sedia dihidang bersama sambal kicap.

Sup
1

Panaskan minyak masak, gorengkan kulit kayu manis, bunga lawang, buah pelaga dan cengkih.

2

Masukkan dan tumiskan bawang merah, bawang putih dan halia sehingga naik bau.

3

Masukkan rempah sup dan tumis sehingga pecah minyak.

4

Masukkan air dan ayam. Didihkan.

5

Perasakan dengan TUMIX® Perencah Pati Ayam.

6

Setelah isi ayam masak, keluarkan dan racikkan isi ayam.

Ulasan

  1. Menu wajib ketika musim hujan..sedap di makan ketika panas.

  2. tetbaik dari ladang

  3. Sedap dan paling cepat dan mudah disediakan.

  4. makanan kegemaran kami sekeluarga... senang di sediakan dan sangat sedap...🤩

  5. Rasa yang Enak sesuai untuk semua peringkat umur..Anak2 berselera makan..Tak perlu tambah ape²..Terbaik

  6. Saya peminat bihun sup..jd saya dah try resepi ni..mudah,cepat dan sedap sangat.... 😍👍🏻👍🏻👍🏻

  7. My favourite ni,pekena dengan sambal kuah kicap cili api gerenti terangkat..😋😋

  8. resepi yang mudah diikuti dan bahan bahannya senang didapati di rumah..mudah dan cepat.