Salad “Caesar” Bersama Sos “AJI-SHIO”

20m

Bahan-bahan

Bahan-bahan: sos salad AJI-SHIO
Bahan-bahan A: salad ceasar

Arahan

1

Didalam mangkuk, masukkan bawang putih, ikan bilis, jus lemon dan sos worcestershire. Gaul sebati.

2

Masukkan mayonis, keju parmesan, AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa dan digaul sehingga sekata. Ketepikan.

3

Dalam periuk kecil, masukkan air dan rebus telur selama 15 minit. Angkat dan rendam selama beberapa minit dalam air sejuk untuk menghentikan proses memasak. Kupas, potong 4 dan ketepikan.

4

Dalam mangkuk besar, masukkan daun salad romaine dan 4 sudu besar sos salad AJI-SHIO. Gaul rata untuk menyalut daun salad. Masukkan kruton dan telur rebus.

5

Taburkan keju parmesan di atas dan hidangkan segera.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.