Cooking mastery: Pemula
Salad “Caesar” Bersama Sos “AJI-SHIO”
20m
Bahan-bahan
Arahan
1
Didalam mangkuk, masukkan bawang putih, ikan bilis, jus lemon dan sos worcestershire. Gaul sebati.
2
Masukkan mayonis, keju parmesan, AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa dan digaul sehingga sekata. Ketepikan.
3
Dalam periuk kecil, masukkan air dan rebus telur selama 15 minit. Angkat dan rendam selama beberapa minit dalam air sejuk untuk menghentikan proses memasak. Kupas, potong 4 dan ketepikan.
4
Dalam mangkuk besar, masukkan daun salad romaine dan 4 sudu besar sos salad AJI-SHIO. Gaul rata untuk menyalut daun salad. Masukkan kruton dan telur rebus.
5
Taburkan keju parmesan di atas dan hidangkan segera.
×
Ulasan