Sotong Goreng Tepung
30m
Bahan-bahan
Arahan
Sotong Goreng Tepung
1
Campurkan susu cair, telur, garam dan AJI-SHIO® Lada Putih.
2
Potongkan sotong menjadi bentuk cincin selebar 2 cm.
3
Masukkan sotong ke dalam campuran dan perapkan selama 20 minit.
4
Campurkan tepung jagung dan tepung gandum ke dalam mangkuk lain.
5
Panaskan minyak.
6
Salutkan sotong dengan campuran tepung.
7
Masukkan sotong itu ke dalam perapan yang sudah disediakan.
8
Salutkan sotong dengan serbuk roti.
9
Gorengkan sotong bersalut tepung dan serbuk roti sehingga garing dan emas kekuningan.
10
Angkat sotong dan tekapkan lebihan minyak dengan tisu dapur.
11
Hidangkan bersama Sos Tartar.
Sos Tartar
1
Cincangkan jeruk gherkin, kaper dan bawang kecil.
2
Gaulkan semua bahan-bahan sehingga sebati.
Ulasan
Tiada komen dijumpai.
×
Sesuai untuk snek anak-anak di waktu petang. Sedap dan mudah disediakan.
Sedap buat untuk menu petang..laju anak2 makan..