Mi Kari
60m
Bahan-bahan
Arahan
1
Panaskan minyak, tumiskan bahan-bahan (A) bersama pes rempah kari sehingga pecah minyak.
2
Masukkan isi ayam dan biarkan sehingga separuh masak.
3
Masukkan air asam jawa dan kacau rata. Masukkan santan dan biarkan mendidih seketika.
4
Perasakan dengan TUMIX® Perencah Pati Ikan Bilis, garam dan gula. Akhir sekali masukkan tauhu pok. Kacau dan padamkan api.
5
Masukkan sedikit mi kuning di dalam mangkuk, tuangkan kuah dan hiaskan dengan bahan sampingan. Sedia untuk dihidang.
Ulasan
Tiada komen dijumpai.
×
Feveret mmg sedap.. Klu dh bosan mkn nasi.. Bt la menu ni.. Kari & santan mantap
Sangat sedapp..Rasa rempah dan ditambah dengan bahan-bahan seperti telur,udang memberi rasa yang sangat sedap dan lemak pon cukop terasa semuanya