Kueh Teow Ladna
60m
Bahan-bahan
Arahan
1
Gaul sekata kueh teow dengan kicap pekat, ketepikan.
2
Panaskan minyak masak, kacau-goreng kueh teow sehingga masak. Ketepikan.
3
Untuk kuah, didihkan air, masukkan bawang putih, TUMIX® Perencah Pati Ayam, garam dan gula.
4
Masukkan ayam dan udang. Rebus sehingga masak dan keluarkan.
5
Masukkan lobak merah dan kalian. Rebus sehingga masak dan keluarkan.
6
Masukkan campuran tepung ubi ke dalam air rebusan dan kacau sehingga pekat.
7
Setelah mendidih, tutupkan api dan masukkan telur. Kacau perlahan.
8
Susunkan ayam, udang dan sayuran ke atas kueh teow yang telah di kacau goreng.
9
Tuangkan kuah ke atas kueh teow dan sedia untuk dihidang.
Ulasan
Tiada komen dijumpai.
×
Sedapnya…nanti nak buat lah untuk berbuka puasa…