Kueh Teow Ladna

60m

Bahan-bahan

Bahan-bahan A: Kuah

Arahan

1

Gaul sekata kueh teow dengan kicap pekat, ketepikan.

2

Panaskan minyak masak, kacau-goreng kueh teow sehingga masak. Ketepikan.

3

Untuk kuah, didihkan air, masukkan bawang putih, TUMIX® Perencah Pati Ayam, garam dan gula.

4

Masukkan ayam dan udang. Rebus sehingga masak dan keluarkan.

5

Masukkan lobak merah dan kalian. Rebus sehingga masak dan keluarkan.

6

Masukkan campuran tepung ubi ke dalam air rebusan dan kacau sehingga pekat.

7

Setelah mendidih, tutupkan api dan masukkan telur. Kacau perlahan.

8

Susunkan ayam, udang dan sayuran ke atas kueh teow yang telah di kacau goreng.

9

Tuangkan kuah ke atas kueh teow dan sedia untuk dihidang.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.