Bihun Sup
60m
Bahan-bahan
Arahan
Sambal Kicap
1
Kisarkan kesemua bahan sehingga halus.
2
Ketepikan.
Bahan Iringan
1
Letakkan sebahagian bihun kedalam mangkuk. Sendukkan sup keatas bihun. Letakkan isi ayam, taugeh, daun sup, daun bawang dan bawang goreng. Sedia dihidang bersama sambal kicap.
Sup
1
Panaskan minyak masak, gorengkan kulit kayu manis, bunga lawang, buah pelaga dan cengkih.
2
Masukkan dan tumiskan bawang merah, bawang putih dan halia sehingga naik bau.
3
Masukkan rempah sup dan tumis sehingga pecah minyak.
4
Masukkan air dan ayam. Didihkan.
5
Perasakan dengan TUMIX® Perencah Pati Ayam.
6
Setelah isi ayam masak, keluarkan dan racikkan isi ayam.
Ulasan
Tiada komen dijumpai.
×
Sedap dan paling cepat dan mudah disediakan.
tetbaik dari ladang
Menu wajib ketika musim hujan..sedap di makan ketika panas.