Kepak Ayam Buffalo

80m

Bahan-bahan

Bahan-bahan A:
Bahan-bahan B: campuran tepung
Ingredients C: sauce

Arahan

1

Satukan bahan-bahan (B) di dalam mangkuk kecil.

2

Satukan bahan-bahan (B) di dalam mangkuk kecil.

3

Susun kepak ayam di dalam mangkuk besar. Taburkan campuran tepung (B) dan kotkan setiap kepak ayam secara sekata.

4

Simpan dalam peti sejuk selama 30 minit (supaya bahan salutan tetap melekat pada kepak ayam).

5

Panaskan minyak, goreng-celup selama 10-15 minit atau hingga kepak ayam menjadi keperangan.

6

Angkat kepak ayam dan letak di atas tuala dapur.

7

Untuk menyediakan sos, panaskan mentega di dalam kuali leper kecil di atas api kecil hingga cair.

8

Bubuh semua bahan (C) yang lain dan kacau sebati. Padam api.

9

Letak kepak ayam goreng di dalam mangkuk besar, tambah sos dan kacau.

10

Salutkan kepak ayam secara sekata.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.