Stimbot Sup Ayam & Tom Yam (“Ying Yong”)

60m

Bahan-bahan

Bahan-bahan Sup Ayam
Bahan-bahan Sup Tom Yam
SERI-AJI® Kampung Chili Sauce

Arahan

1

Sediakan dua periuk. Masukkan bahan-bahan sup ke dalam periuk masing-masing. Masak selama 45 minit.

2

Kemudian, keluarkan tulang ayam. Reneh sup dengan api perlahan.

3

Tuangkan sup ayam dan sup Tom Yam yang telah dimasak ke dalam periuk stimbot. Tambahkan bahan-bahan makanan mengikut kesukaan individu. Masak sehingga sup mendidih.

4

Hidangkan dan nikmatinya dengan Sos Cili Kampung SERI-AJI®.

Sos Cili Kampung SERI-AJI®
1

Kisar cili merah, cili padi, halia dan bawang putih.

2

Kemudian, tambahkan sos plum dan larutan Perencah Nasi Goreng Kampung SERI-AJI®. Gaul hingga sebati dan hidangkan.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.