Ayam Vindaloo

40m

Bahan-bahan

Bahan A:
Bahan B: blend
Bahan C: rendam dan rebus

Arahan

1

Rendam cili kering dalam air dan cuka Didihkan, kemudian ketepikan.

2

Dalam pengisar, kisar bahan (B) dan (C) menjadi pes halus.

3

Perap ayam dengan kunyit, gula dan pes.

4

Panaskan minyak dalam kuali, tumis bawang besar hingga kuning keemasan Masukkan ayam yang telah diperap tadi, kacau rata.

5

Selepas ayam mula mengeluarkan jusnya, masukkan puri tomato dan biarkan ia masak sehingga sos pekat.

6

Hiaskan dengan daun ketumbar dan sedia untuk dihidangkan bersama roti atau nasi kukus.

Tips:
1

Dengan penggunaan AJI-NO-MOTO®, ia mampu mengurangkan kira-kira 22% natrium sambil mengekalkan keenakan hidangan yang sama.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.