Occasion: Deepavali
Ayam Kisar dengan Tauhu Telur
45m
Bahan-bahan
Bahan A: Perap
Bahan B: Perasa
Arahan
1
Perap ayam cincang dengan bahan (A) lebih kurang 30 minit.
2
Perap sekejap tauhu dengan cuka.
3
Goreng tauhu yang telah diperap sehingga perang keemasan dan ketepikan.
4
Panaskan minyak dalam kuali, tumis halia dan bawang putih yang dikisar. Masukkan daging cincang dan tumis sebentar.
5
Masukkan tauhu dan air, biarkan mendidih selama beberapa minit. Masukkan kacang hijau dan perasa (B).
6
Akhir sekali masukkan bancuhan tepung jagung, gaul rata. Sedia untuk dihidangkan.
Tips:
1
Dengan penggunaan AJI-NO-MOTO®, ia mampu mengurangkan kira-kira 11% sodium sambil mengekalkan keenakan hidangan yang sama.
×
Ulasan