Pajeri Nenas

40m

Bahan-bahan

Bahan A:
Bahan B: gaul rata

Arahan

1

Panaskan minyak masak dalam kuali, masukkan daun kari, kayu manis, buah pelaga, bunga cengkih dan bunga lawang, setelah naik bau, masukkan udang kering dan bahan kisar. Kacau hingga perang.

2

Masukkan pes serbuk kari, kacau hingga naik minyak.

3

Masukkan air dan nenas. Reneh sehingga nenas empuk dan air berkurangan.

4

Masukkan santan dan kacau berterusan untuk mengelakkan santan hangus. Setelah kuah pekat, masukkan pes kelapa dan perasakan secukup rasa.

5

Akhir sekali masukkan cili merah dan hijau.

Petua:
1

Dengan penggunaan AJI-NO-MOTO®, ia mampu mengurangkan kira-kira 20% natrium sambil mengekalkan keenakan hidangan yang sama.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.