Kueh Teow Ladna

60m

Bahan-bahan

Bahan-bahan A: Kuah

Arahan

1

Gaul sekata kueh teow dengan kicap pekat, ketepikan.

2

Panaskan minyak masak, kacau-goreng kueh teow sehingga masak. Ketepikan.

3

Untuk kuah, didihkan air, masukkan bawang putih, TUMIX® Perencah Pati Ayam, garam dan gula.

4

Masukkan ayam dan udang. Rebus sehingga masak dan keluarkan.

5

Masukkan lobak merah dan kalian. Rebus sehingga masak dan keluarkan.

6

Masukkan campuran tepung ubi ke dalam air rebusan dan kacau sehingga pekat.

7

Setelah mendidih, tutupkan api dan masukkan telur. Kacau perlahan.

8

Susunkan ayam, udang dan sayuran ke atas kueh teow yang telah di kacau goreng.

9

Tuangkan kuah ke atas kueh teow dan sedia untuk dihidang.

Ulasan

  1. Sedapnya...nanti nak buat lah untuk berbuka puasa...

  2. Nmpk sdp. Dlu prnh rasa kwn msk mmg sdp menu ni

  3. Yummy Mudah disediakan

  4. wah sedapnya koeyteow ladnaa...nanti nK try buat lahh 😍😍

  5. Sedap betul la resepi kat dalam ni... Semua best sangat2... Kue tiau ladna ni pun sedap sgt dan mudah tau... Masak utk family mesti semua suka👍🏻👍🏻

  6. Menu wajib order kalau gi restoran,wah sekarang tak payah lagi nak gi restoran kalah nak makan,ikut saje,resepi diberikan gerenti jadik n sedap.