Spageti Tom Yam

60m

Bahan-bahan

Bahan-bahan: Hiasan

Arahan

1

Didihkan air dan masukkan spageti dengan sedikit minyak zaitun. Masakkan spageti sehingga lembut.

2

Panaskan minyak zaitun dan tumiskan bawang putih dan serai sehingga naik bau wangi.

3

Masukkan sotong dan udang dan kacau sehingga masak. Diketepikan.

4

Panaskan minyak zaitun dan masukkan semula serai.

5

Tumiskan bawang putih, cili padi, sos ikan, dan Seri-AjiĀ® Perencah Tom Yam sehingga naik bau.

6

Masukkan air dengan spageti yang telah direbus.

7

Kacau sebati dan perisakan dengan garam dan gula.

8

Masukkan daun limau purut dan dadu tomato.

9

Masukkan bahan-bahan makanan laut yang telah dimasak dan gaul sebati.

10

Tuangkan di dalam pinggan dan hiaskan bersama hirisan daun ketumbar, cili merah, dan limau nipis.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.