Daging Lembu dengan Sos Gelap Pedas Manis

50m

Bahan-bahan

Bahan-bahan
Bahan-bahan (A): Perapan
Bahan-bahan (B): Dikisar

Arahan

Kaedah untuk Daging Lembu dengan Sos Gelap Pedas Manis
1

Campurkan daging lembu dengan bahan perapan (A) dan bahan kisar (B) selama 30 minit.

2

Panaskan minyak, kemudian masukkan buah pelaga, bunga lawang dan kayu manis, tumis hingga naik bau.

3

Masukkan daun pandan dan daging lembu yang telah diperap. Kacau rata dan biarkan masak sehingga daging empuk. Tambah air jika jus daripada daging lembu kering dan masih belum empuk.

4

Perasakan dengan Lada Hitam Berperisa AJI-SHIO® dan Lada Hitam Berperisa AJI-SHIO®. Gaul sebati.

5

Masukkan kelapa parut bakar dan masak sehingga kuahnya pekat. Sedia untuk dihidangkan.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.