Cuisine: India
Daging Lembu dengan Sos Gelap Pedas Manis
50m
Bahan-bahan
Arahan
Kaedah untuk Daging Lembu dengan Sos Gelap Pedas Manis
1
Campurkan daging lembu dengan bahan perapan (A) dan bahan kisar (B) selama 30 minit.
2
Panaskan minyak, kemudian masukkan buah pelaga, bunga lawang dan kayu manis, tumis hingga naik bau.
3
Masukkan daun pandan dan daging lembu yang telah diperap. Kacau rata dan biarkan masak sehingga daging empuk. Tambah air jika jus daripada daging lembu kering dan masih belum empuk.
4
Perasakan dengan Lada Hitam Berperisa AJI-SHIO® dan Lada Hitam Berperisa AJI-SHIO®. Gaul sebati.
5
Masukkan kelapa parut bakar dan masak sehingga kuahnya pekat. Sedia untuk dihidangkan.
×
Ulasan