Cooking theme: Merdeka’s Day
Chicken Toridon Set
Bahan-bahan
Arahan
Method for Chicken Toridon
Satukan semua bahan (ARE) dalam periuk untuk membuat dashi (kuah).
Didihkan dengan api besar dan ketepikan seketika.
Didihkan 200 ml air, masukkan ayam hingga masak dan toskan.
Satukan ayam, bawang besar dan dashi, renehkan seketika.
Tuangkan telur, biarkan masak seketika.
Rasa dan sesuaikan perasa jika perlu.
Sedia untuk dihidangkan bersama taburan bijan dan lobak merah.
Kaedah untuk Hibachi Sayuran
Panaskan kuali pemanggang di atas api sederhana tinggi. Masukkan mentega, tumis bawang putih dan bawang besar hingga lembut.
Masukkan lobak merah, brokoli, kembang kol dan kacang. Gaul hingga lembut.
Masukkan sos teriyaki dan air, gaul rata.
Perasakan dengan Rasa Sifu™ dan garam.
Hiaskan dengan bijan dan daun bawang.
Kaedah untuk Sup Miso
Kacau air dan pes miso sehingga larut, didihkan.
Perasakan dengan TUMIX® dan AJI-NO-MOTO®.
Masukkan wakame dan tauhu lembut, biarkan ia mendidih.
Selesai dengan daun bawang.
Ulasan