Cooking theme: Merdeka’s Day
Set Ayam Pongteh
Bahan-bahan
Arahan
Kaedah untuk Ayam Pongteh
Panaskan minyak, tumis bawang besar dan bawang putih hingga naik bau.
Masukkan pes kacang yang telah ditapai, kicap gelap, gula aren dan air. Kacau rata.
Masukkan ayam dan kentang, biarkan mendidih kemudian tutup.
Kecilkan api dan renehkan sehingga kentang empuk.
Season with AJI-NO-MOTO® and AJI-SHIO®.
Kaedah Kacang Panjang Tumis dengan Pes Udang Kering
Panaskan minyak, tumis bawang besar dan bawang putih hingga naik bau.
Masukkan udang kering, pes cili, pes udang kering dan 2 sudu besar air.
Apabila adunan mendidih, masukkan kacang panjang, baki air dan Rasa Sifu™.
Tutup dan masak sehingga kacang panjang empuk.
Kaedah untuk Sup Tauhu Lada
Panaskan minyak, tumis bawang besar dan bawang putih hingga naik bau.
Masukkan air, pes udang kering dan TUMIX®.
Didihkan kemudian masukkan tauhu dan saderi. Masak sehingga sup mendidih semula.
Tutup api, masukkan AJI-SHIO® dan daun bawang.
Ulasan