Set Ayam Teriyaki Sihat

60m

Bahan-bahan

Bahan-bahan: Ayam Bakar Teriyaki
Bahan-bahan: Sayur-sayuran
Bahan-bahan: Sup Lobak Merah Halia

Arahan

Baked Chicken Teriyaki
1

Empukkan dada ayam dengan tukul daging (pilihan).

2

Perap ayam dengan halia, bawang putih, gula perang, kicap ringan, sos tiram dan Lada Hitam Berperisa AJI-SHIO®. Sejukkan selama 30 minit.

3

Bakar dalam ketuhar 180OC yang telah dipanaskan terlebih dahulu selama 10 minit atau sehingga ayam masak.

4

Rebus sos yang telah diperap selama beberapa minit.

5

Letakkan ayam di atas sos pekat. Tutup api.

6

Taburkan dengan beberapa biji bijan.

Vegetables
1

Hiris kobis ungu nipis.

2

Parut lobak merah dan timun.

3

Rebus edamame selama 3 minit, toskan dan biarkan ia sejuk.

4

Gaul rata semua bahan dengan tomato.

Sup Lobak Halia
1

Panaskan minyak, tumis bawang putih dan halia hingga naik bau.

2

Masukkan lobak merah dan stok sayur. Rebus sehingga lobak merah masak.

3

Kemudian masukkan madu, cuka, Lada Berperisa AJI-SHIO® dan gaul rata.

4

Biarkan ia sejuk (suam suam) dan gaulkan kesemuanya, hidangkan.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.