Cooking theme: Juadah Tempatan
Set Mee Hailam (Mee Hainan Rebus Kicap).
40m
Bahan-bahan
Arahan
Mee Hailam
1
Rebus mee kuning selama beberapa minit dan ketepikan.
2
Panaskan minyak masak dalam kuali, tumis bawang putih dan bawang merah hingga naik bau, kemudian masukkan cili kisar dan kacau terus hingga cili masak.
3
Masukkan udang, sotong, ayam dan kek ikan, kacau rata.
4
Masukkan air, kicap, sos cili dan sos tomato. Kacau rata, biarkan mendidih sebelum pekatkan sos dengan tepung jagung cair.
5
Masukkan mee kuning dan semua sayur.
6
Perasakan dengan TUMIX® dan AJI-SHIO®.
7
Taburkan sedikit daun bawang, bawang goreng, cili merah dan calamansi untuk menyempurnakan penampilan. Sedia untuk dihidangkan.
Lassi Buah Naga
1
Masukkan semua bahan dalam pengisar, kisar sehingga konsisten smoothie.
2
Hidangkan sejuk.
×
Ulasan