Spageti Karbonara Makanan Laut

30m

Bahan-bahan

Arahan

1

Didihkan air bersama garam. Masukkan spageti dan didihkan selama 15 minit, toskannya.

2

Panaskan minyak zaitun. Tumiskan bawang kuning, bawang putih dan oregano.

3

Masukkan udang dan sotong, tumiskan sebentar. Tuangkan krim masakan dan susu segar. Biarkan ia mereneh.

4

Masukkan keju parmesan dan kacau sebati.

5

Masukkan spageti, perasakan dengan AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa dan garam. Kacau sebati.

6

Masukkan telur kuning dan kacau sebati.

7

Taburkan daun parsli dan sedia untuk dihidang.

Ulasan

  1. Sekali sekala tukar kepada spaghetti pun sedap jugak.. favourite anak anak saya ni

  2. I love the rich and creamy dish with an intense aroma and the recipe is simple and straight forward.