Burger Telur Keju

15m

Bahan-bahan

Arahan

1

Panaskan minyak masak. Panggang burger dengan api sederhana sehingga masak sepenuhnya. Tabur AJI-SHIO® Lada Berperisa sebanyak 3 kali pada kedua belah burger semasa memasak. Ketepikan.

2

Panaskan acuan telur di atas kuali leper yang panas, pecahkan telur didalam acuan dan biarkan ia masak. Taburkan AJI-SHIO® Lada Berperisa sebanyak 2 kali pada kedua belah telur semasa memasak. Letakkan kepingan keju cheddar di atas telu dan biarkan ia cair.

3

Bakar roti burger sehingga keperangan kedua belah.

4

Pada roti burger bahagian bawah, paipkan mayonis, letakkan daun selada, burger daging, telur bersama kepingan keju cheddar, dan paipkan mayonis, sos cili dan 2 taburan AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa. Letakkan roti burger bahagian atas.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.