Cooking Method: Tumis
Bihun Goreng Singapore
30m
Bahan-bahan
Arahan
1
Panaskan minyak masak dan tumiskan bawang merah dan bawang putih.
2
Masukkan isi ayam dan udang. Kacau sehingga masak.
3
Tepikan isi ayam dan udang di dalam kuali, masukkan telur dan kacau sehingga masak.
4
Perasakan dengan AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa, kicap masin dan garam. Kacau rata.
5
Masukkan bihun, sayur-sayuran dan air. Kacau sehingga bihun lembut.
6
Sedia untuk dihidang.
Ulasan
×
Selalu guna resepi ni bila goreng bihun Singapore, memang sedap
Sedap.. Tak la susah sgt pun. Letak dlm karipap.. Inti karipap bihun namanya.. Lps tu letak kuah lada.. Mantap
Dah cuba masak..sedap sangat. Masa memasak pun tidak terlalu lama. Saya tambah bebola ikan sebab anak saya sukakannya.
Sedap sagat2 simple, bahan2 sedia ada dlam peti sejuk.. Ikot cita rasa kita nak add on ape2 dalam Bihun tu, saya dh try sedap, anak2 pun suka xperlu susah payah beli dr luar.. Sumpah sedap walwpun simple gila
Sumpah memang sedap bihun ni.mudah sangat nak masak bihun goreng singapore tp kalau saya suka tambah kangkung dalam bihun buat air lada dan makan dengan keropok keping.nikmat sangat