Cooking Method: Gulai
Kari Jepun
m
Bahan-bahan
Arahan
1
Tumis bawang kuning dengan minyak hingga kekuningan.
2
Panaskan api, masukkan ayam dan goreng hingga kekuningan.
3
Masukkan Perasa Stok Ayam TUMIX®, lobak merah dan air. Apabila adunan mendidih, kecilkan api.
4
Masukkan kentang, epal, garam dan garam masala.
5
Reneh sehingga ayam, lobak merah dan kentang masak.
6
Untuk menyediakan roux, cairkan mentega kemudian masukkan tepung, sos tomato, sos Lea & Perrins dan Lada Hitam Berperisa AJI-SHIO®.
7
Campurkan 2 cawan kuah ayam dengan roux, kacau rata.
8
Tuang semula adunan ke dalam periuk dan kacau hingga pekat.
9
Akhir sekali masukkan kacang hijau dan gaul hingga sebati. Keluarkan dari haba dan taburkan dalam Pemanis Rendah Kalori Pal Sweet®.
×
Ulasan