Cooking Method: Gulai
Set Bebola Ayam
45m
Bahan-bahan
Arahan
Kaedah untuk Bebola Ayam
1
Kisar ayam, ais, 1/2 sudu kecil TUMIX®, AJI-SHIO®, bawang merah goreng dan serbuk penaik.
2
Masukkan telur dan tepung, gaul hingga sebati.
3
Panaskan air panas dan 2 sudu kecil TUMIX®.
4
Basahkan tangan anda, ambil pes ayam dan gunakan sudu teh untuk membuat bentuk bola, rebus dalam stok mendidih.
5
Bebola ayam akan terapung apabila masak.
6
Sudukan bebola ke dalam air sejuk dan toskan.
Kaedah untuk Sup
1
Kisar sebati bawang merah, bawang putih, halia, udang kering dan kemiri.
2
Panaskan minyak, tumis bahan kisar hingga naik bau.
3
Tuangkan baki stok ayam dan daun salam, biarkan mendidih.
4
Reneh seketika.
×
Ulasan