Set Tumis Ayam Halia

75m
1 complete set ofSet Tumis Ayam Halia
Please Select an Option
Intensity

Nutrition Value in 1 Serving

Calories
578 kcal kcal
Carbohydrate
62.2 g g
Fat
21.6 g g
Protein
21.6 g g
Sodium
mg

Set Meal

  • NasiNasi basmati 50 g
  • Ayam Masak Halia
  • Sup Sawi Choy Sum dan Lobak Merah
  • Produk Tenusu1/2 cawan Yogurt biasa rendah lemak
  • Buah4-5 potong (100 g) Sunmelon

Bahan-bahan

1 serving
Ayam Masak Halia (Bahan-Bahan A)
Ayam Masak Halia (Bahan-bahan B: Sos)
Ayam Masak Halia (Bahan-bahan C: Sayuran)
Sup Sawi Choy Sum dan Lobak Merah

Arahan

Tumis Ayam Halia
1

Perap ayam dengan serbuk kunyit dan minyak.

2

Dalam kuali, panaskan minyak masak dan tumis bawang besar, bawang putih, halia dan cili api hingga naik bau. Kemudian masukkan ayam yang telah diperap tadi.

3

Setelah ayam separuh masak, masukkan kicap manis, sos tiram dan air. Perasakan dengan AJI-SHIO® dan TUMIX®.

4

Masukkan sayur.

5

Biarkan mendidih seketika sebelum pekatkan dengan tepung jagung yang telah dicairkan. Gaul rata dan hidangkan.

Choy Sum dan Sup Lobak Merah
1

Panaskan minyak masak, masukkan bawang besar dan bawang putih. Kacau hingga naik bau.

2

Masukkan air, lobak merah dan ikan bilis. Biarkan mendidih seketika sehingga lobak merah lembut.

3

Tambah choy sum dan perasakan dengan TUMIX®.

4

Biar mendidih dan tutup api. Hiaskan dengan daun bawang dan sedia untuk dihidangkan.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.