Cooking Method: Kuah
Ayam dalam Set Kicap
Bahan-bahan
Arahan
Kaedah untuk Ayam dalam Kicap
Perap ayam dengan serbuk kunyit dan garam, kemudian panggang dalam penggoreng udara selama 20 minit atau sehingga separuh masak. Toskan dan ketepikan.
Tumis bahan (A) dengan minyak hingga naik bau.
Masukkan kicap, sos tiram, gula merah dan air.
Masukkan ayam dan perasakan dengan TUMIX®.
Masukkan bawang besar yang dihiris dan biarkan kuah mendidih sehingga ayam masak sepenuhnya. Sedia untuk dihidangkan.
Kaedah untuk Sup Ayam
Panaskan air dalam periuk. Masukkan ayam, bawang merah, lobak merah dan saderi, gaul rata.
Masukkan Seri-Aji®, reneh selama 5-10 minit dengan api perlahan sehingga ayam masak dan sayur empuk.
Hiaskan dengan bawang merah goreng, sedia untuk dihidangkan.
Kaedah untuk Sayur Segar dengan Sambal
Untuk sambal, bakar cili merah, cili api, bawang merah, bawang putih, tomato dan pes udang sehingga perang keemasan. Angkat dan gaul rata bersama minyak.
Stir-fry the blended ingredient, add in AJI-NO-MOTO®, salt and calamansi juice.
Tutup api dan masukkan Pal Sweet®, kacau rata dan hidangkan.
Kaedah untuk Milky Kiwi Jelly
Didihkan air, susu dan serbuk agar-agar. Kacau sentiasa.
Tutup api, tambah Pal Sweet® dan kiwi.
Tuangkan ke dalam acuan dan biarkan sebati dan sejukkan.
Ulasan