Cooking Method: Rebus
Set Ayam Percik
60m
Bahan-bahan
Arahan
Ayam Percik
1
Kacau bahan kisar, santan, susu rendah lemak dan pes cili di atas api sederhana.
2
Bila kuah mendidih masukkan semua bahan perasa dan ayam.
3
Masak sehingga ayam separuh masak.
4
Pindahkan ayam ke atas dulang pembakar yang telah dialas dengan kertas pembakar.
5
Sudu kuah di atas. Bakar pada suhu 190°C sehingga perang keemasan.
6
Masak baki kuah sehingga sedikit pekat. Tuangkan kuah ke atas ayam dan hidangkan.
Sup Cendawan
1
Didihkan air, TUMIX®, bawang putih dan lobak merah.
2
Apabila lobak merah empuk, masukkan cendawan. Masak 2 minit lagi.
3
Hiaskan dengan daun bawang dan hidangkan panas.
Salad
1
Potong halus semua sayur.
2
Campurkan dengan RASA SIFU® dan hidangkan.
×
Ulasan