Cooking Method: Rebus
Set Dada Ayam Ketumbar Pan-Grilled
Bahan-bahan
Arahan
Dada Ayam Ketumbar Panggang
Perap dada ayam dengan ketumbar segar, Lada Hitam Berperisa AJI-SHIO® dan kepingan cili.
Panaskan minyak zaitun dalam kuali non-stick, panggang ayam selama 5-7 minit.
Balikkan ke bahagian lain untuk memanggang selama 5-7 min atau sehingga masak
Potong ayam menjadi kepingan sebelum dihidangkan.
Sos Tiram Pak Choy
Rebus pak choy, ketepikan.
Dalam periuk, panaskan minyak zaitun dan tumis bawang putih hingga kekuningan. Ketepikan.
Dengan periuk yang sama, masukkan sos tiram dan air.
Masukkan Stok Ayam TUMIX® dan masak sehingga mendidih.
Tuangkan sos ke atas pak choy yang telah dicelur, taburkan bawang putih tumis di atasnya dan hiaskan dengan tomato ceri.
Sup Cendawan Jelas
Panaskan minyak bijan, tumis cendawan butang sehingga naik bau, masukkan lobak merah dan Stok Ayam TUMIX®.
Tuangkan sup ayam jernih, biarkan mendidih.
Hiaskan dengan daun bawang.
Ulasan