Cooking Method: Rebus
Set Pais Tom Yam
60m
Bahan-bahan
Arahan
Pais Tom Yam Mackerel
1
Gaul rata SERI-AJI® Tom Yam, bawang besar, bawang putih, pes cili, daun purut dan susu skim. Masukkan sedikit air jika perlu.
2
Sudukan separuh adunan pes pada daun pisang.
3
Letakkan ikan di atas pes, sapukan pes yang tinggal di atasnya.
4
Balut ikan dan selamatkan kedua-dua hujungnya dengan lidi.
5
Bakar ikan sehingga masak.
Kacang Perancis Tumis
1
Panaskan minyak, tumis bawang besar dan bawang putih hingga naik bau.
2
Masukkan kacang Perancis dan air.
3
Tutup sebentar sehingga kacang empuk.
4
Masukkan cili, AJI-NO-MOTO® dan garam, kacau rata.
Sup Chickpeas
1
Masukkan semua bahan ke dalam periuk kecil.
2
Biarkan mendidih daripada reneh selama 5 minit, hidangkan panas.
×
Ulasan