Kek Pisang Kukus Bersos Santan

35m

Bahan-bahan

Bahan-bahan: kek
Bahan-bahan A: sos
Bahan-bahan B: hiasan

Arahan

1

atukan tepung ubi kayu, gula, air, pewarna kuning dan garam. Kacau sehingga sebati.

2

Buang kulit pisang, hiris pisang menjadi ketulan 1 cm. Campurgaul bersama campuran tepung.

3

Tuangkan campuran ke dalam loyang ataupun cawan individu yang telah disapu dengan minyak.

4

Kukus selama 15-20 minit atau hingga masak.

5

Cara menyediakan sos, campur-gaulkan santan, air, garam dan tepung ubi kayu di atas api kecil. Kacau hingga didih dan padam api.

6

Taburkan Pemanis Pal Sweet® dan kacau.

7

Kek kukus sedia dihidang dengan sos santan, bijan dan kacang tanah.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.