Galette Buah Pic

60m

Bahan-bahan

Bahan-bahan: doh
Bahan-bahan: inti
Hiasan:

Arahan

1

Masukkan tepung gandum, gula dan garam ke dalam mangkuk. Gaul masuk mentega sehingga menjadi doh dan sekata. Jadikan doh kepada bentuk bebola.

2

Masukkan doh ke dalam tin bakar dan tekan. Cucuk dengan garpu dan simpan dalam peti sejuk selama 10 minit. Letakkan sekeping kertas di atas doh dan taburkan sedikit kacang merah.

3

Bakar dalam ketuhar yang dipanaskan kepada 180° C selama 10 minit. Angkat kacang merah dan terus bakar selama 15 minit. Biarkan tin menyejuk seketika.

4

Inti: Toskan buah pic dan ketepikan 4 ketul pic. Ambil 2 dan potong dadu kecil.

5

Letakkan dadu-dadu pic di dalam kuali leper, tambah jus lemon, air dan pes kasted. Reneh perlahan-lahan sehingga didih dan pekat. Taburkan Pemanis Kalori Rendah Pal Sweet®.

6

Cedokkan campuran buah pic ke dalam tin.

7

Hiris 2 baki pic dan letak hirisan di atas galette. Taburkan walnut cincang. Sejukkan sebelum hidang.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.