Cooking mastery: Pertengahan
Nasi Goreng Udang Mentega
20m
Bahan-bahan
Arahan
1
Cairkan mentega di dalam kuali, tumis cili sehingga garing.
2
Masukkan udang, kacau-goreng sehingga hampir masak dan masukkan telur, biarkan separuh masak dan kacau rata.
3
Masukkan nasi dan SERI-AJIĀ® Perencah Nasi Goreng Cina 26g. Kacau-goreng sehingga sekata.
4
Masukkan kailan muda, kacau-goreng sehingga kalian muda layu dan sebati.
Balutan Telur
1
Panaskan minyak di dalam kuali tanpa lekat dan tuang 1 senduk telur, goreng sehingga kedua-dua belah telur masak dan keperangan. Ketepikan.
2
Senduk nasi goreng kedalam mangkuk, tekap di atas telur goreng, dan balut seperti balutan nasi lemak. Sedia untuk dihidang.
×
Ulasan