Cooking mastery: Pakar
Kepak Ayam Buffalo
80m
Bahan-bahan
Arahan
1
Satukan bahan-bahan (B) di dalam mangkuk kecil.
2
Satukan bahan-bahan (B) di dalam mangkuk kecil.
3
Susun kepak ayam di dalam mangkuk besar. Taburkan campuran tepung (B) dan kotkan setiap kepak ayam secara sekata.
4
Simpan dalam peti sejuk selama 30 minit (supaya bahan salutan tetap melekat pada kepak ayam).
5
Panaskan minyak, goreng-celup selama 10-15 minit atau hingga kepak ayam menjadi keperangan.
6
Angkat kepak ayam dan letak di atas tuala dapur.
7
Untuk menyediakan sos, panaskan mentega di dalam kuali leper kecil di atas api kecil hingga cair.
8
Bubuh semua bahan (C) yang lain dan kacau sebati. Padam api.
9
Letak kepak ayam goreng di dalam mangkuk besar, tambah sos dan kacau.
10
Salutkan kepak ayam secara sekata.
×
Ulasan