Cooking mastery: Pemula
Roti Bakar Telur
Bahan-bahan
Arahan
Panaskan ketuhar pada suhu 150°C.
Lumurkan acuan muffin dengan mentega.
Potong roti dalam bentuk bulat dengan pisau atau pemotong biskut bulat dan kemudian gulung 2 keping roti untuk menjadi lebih nipis.
Masukkan roti yang telah digulung ke dalam acuan muffin.
Dalam kuali, panaskan minyak masak dan goreng daging lembu sehingga separuh masak.
Masukkan kepingan daging lembu yang telah digoreng tadi ke dalam acuan muffin yang telah disalut dengan roti tadi.
Taburkan keju Cheddar di atas bacon.
Pecahkan sebiji telur di bahagian atas.
Taburkan Lada Hitam Berperisa AJI-SHIO® pada bahagian atas telur.
Bakar dalam ketuhar sehingga putih telur masak (kira-kira 10-15 minit).
Selepas roti bakar telur siap, keluarkan dari acuan dan hiaskan dengan daun bawang yang dihiris.
Tips:
Saiz roti dalam bentuk bulat mempunyai sedikit lebih besar daripada acuan muffin supaya roti boleh dimasukkan ke dalam muffin diberitahu.
Ulasan