Cooking duration: Lebih dari 60 min
Sup Kaki Ayam
60m
Bahan-bahan
Arahan
1
Panaskan minyak masak, tumis bahan-bahan (A) sehingga wangi.
2
Masukkan kulit kayu manis, bunga lawang, buah pelaga dan rempah sup.
3
Masukkan kaki ayam, air, AJI-SHIO® Lada Berperisa, garam, sos ikan, gula dan daun limau purut.
4
Didihkan selama 20 minit dengan api sederhana atau sehingga kaki ayam separuh lembut.
5
Masukkan kentang, lobak merah dan cili padi, didihkan selama 20 minit.
6
Tutup api dan masukkan jus limau nipis, gaul sebati.
7
Taburkan daun ketumbar dan sedia untuk dihidang.
Ulasan
×
Menu ni kesukaan seisi keluarga. Lebih-lebih pada musim hujan,hirup sup sambil meratah kaki ayam. Resepi yang simple dan sedap
first time nak masak sup kaki ayam. resepi ni nampak sangat mudah and bahan-bahan pun senang nak cari.