Set Tumis Ayam Halia

75m

Bahan-bahan

Bahan A:
Bahan B: Sos
Bahan C: Sayur-sayuran
Bahan D: Choy Sum dan Sup Lobak Merah

Arahan

Tumis Ayam Halia
1

Perap ayam dengan serbuk kunyit dan minyak.

2

Dalam kuali, panaskan minyak masak dan tumis bawang besar, bawang putih, halia dan cili api hingga naik bau. Kemudian masukkan ayam yang telah diperap tadi.

3

Setelah ayam separuh masak, masukkan kicap manis, sos tiram dan air. Perasakan dengan AJI-SHIO® dan TUMIX®.

4

Masukkan sayur.

5

Biarkan mendidih seketika sebelum pekatkan dengan tepung jagung yang telah dicairkan. Gaul rata dan hidangkan.

Choy Sum dan Sup Lobak Merah
1

Panaskan minyak masak, masukkan bawang besar dan bawang putih. Kacau hingga naik bau.

2

Masukkan air, lobak merah dan ikan bilis. Biarkan mendidih seketika sehingga lobak merah lembut.

3

Tambah choy sum dan perasakan dengan TUMIX®.

4

Biar mendidih dan tutup api. Hiaskan dengan daun bawang dan sedia untuk dihidangkan.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.