Set Sup Ladu

60m

Bahan-bahan

Bahan A: pemfailan
Bahan B:
Bahan C: sup
Bahan-bahan: Puding Pandan

Arahan

Sup Ladu
1

Gaulkan semua bahan (A) dengan bahan perasa hingga elastik. Balut 1 sudu besar inti dengan pembalut ladu.

2

Didihkan sup, masukkan ladu yang telah disediakan dan biarkan mendidih. Ladu akan masak sepenuhnya apabila ia terapung di atas permukaan air mendidih.

3

Masukkan salad romaine dan hiasan, hidangkan panas.

Puding Pandan
1

Kacau susu dan serbuk agar-agar dengan api sederhana.

2

Bila dah mendidih dan serbuk agar-agar larut, tutup api.

3

Tambah kepekatan rasa pandan dan Pal Sweet®.

4

Tuangkan ke dalam acuan dan biarkan sebati.

5

Sejukkan dan sedia untuk dihidangkan.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.