Set Shogayaki Ikan Dory

60m
1 complete set ofSet Shogayaki Ikan Dory
Please Select an Option
Intensity

Nutrition Value in 1 Serving

Calories
590.9 kcal kcal
Carbohydrate
104.4 g g
Fat
9.3 g g
Protein
22.4 g g
Sodium
mg

Set Meal

  • Nasi
  • 50 gNasi putih
  • Ikan Dori Masak Sos Shogayaki
  • Tempura Sayur-Sayuran
  • Kenchinjiru (Sup Sayur-sayuran Jepun)
  • Produk Tenusu
  • 100 mlSusu rendah lemak
  • Buah
  • 4-5 kuib (60 g) Tembikai kuning

Bahan-bahan

1 serving
Ikan Dori Masak Sos Shogayaki
Tempura Sayur-Sayuran Bahan-bahan A: adunan tempura
Tempura Sayur-Sayuran Bahan-bahan B:
Tempura Sayur-Sayuran Bahan-bahan C:
Kenchinjiru (Japanese Vegetables Soup)

Arahan

Ikan Dory Syogayaki
1

Didihkan sedikit air, kecilkan api dan rebus kepingan ikan selama 3 minit atau sehingga ikan masak dan tidak hancur, toskan. Buang air tu.

2

Masukkan 1 cawan air, kicap, gula, halia dan TUMIX® ke dalam periuk dan biarkan mendidih.

3

Setelah mendidih dan sos mula menyusut, kecilkan api dan masukkan kepingan ikan, biarkan selama 5 minit.

4

Taburkan daun bawang sebelum dihidangkan.

Sayur Tempura
1

Untuk membuat adunan tepung tempura, campurkan tepung gandum, tepung beras, AJI-NO-MOTO® dan garam.

2

Campurkan air sejuk dan telur, kacau hingga sebati.

3

Satukan adunan tepung dan adunan telur, gaul hingga separuh sekata.

4

Satukan semua bahan (B) dan gaul bersama bancuhan tepung tempura. Pastikan semua sayur disalut dengan adunan tepung.

5

Panaskan minyak masak, goreng hingga perang dengan api sederhana.

Kenchinjiru (Sup Sayur Jepun)
1

Didihkan air dan perasakan dengan TUMIX®.

2

Masukkan akar teratai, saderi, lobak merah dan tauhu lembut, biarkan mendidih.

3

Hiaskan dengan daun bawang.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.