Kek Cawan Red Velvet dengan Aising Pink Blossom

55m

Bahan-bahan

Bahan-bahan: aising Pink Blossom

Arahan

1

Campur-gaul tepung naik sendiri, tepung gandum dan serbuk koko. Ayak dan ketepikan.

2

Kacau mentega, gula dan esen vanilla hingga putih dan halus.

3

Masukkan telur, satu pada setiap masa.

4

Tambah masuk campuran tepung dengan serbuk koko. Gaul sebati.

5

Masukkan puri buah naga dan krim pekat.

6

Kacau masuk buah kranberi kering.

7

Tuangkan campuran ke dalam cawan kek sehingga 75% penuh.

8

Bakar pada 170° C selama 25 minit atau hingga perang-keemasan.

9

Untuk aising mentega: kacau mentega hingga halus dan berkrim. Masukkan puri buah naga sambil kacau. Teruskan proses campur-gaul hingga sebati dan halus.

10

Taburkan Pemanis Kalori Rendah Pal Sweet®, gaul sekata.

11

Isikan beg piping dengan aising mentega dan tekan untuk menolak aising ke atas kek cawan. Hias dengan gula hiasan.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.