Allergie: Gluten
Kek Cawan Red Velvet dengan Aising Pink Blossom
Bahan-bahan
Arahan
Campur-gaul tepung naik sendiri, tepung gandum dan serbuk koko. Ayak dan ketepikan.
Kacau mentega, gula dan esen vanilla hingga putih dan halus.
Masukkan telur, satu pada setiap masa.
Tambah masuk campuran tepung dengan serbuk koko. Gaul sebati.
Masukkan puri buah naga dan krim pekat.
Kacau masuk buah kranberi kering.
Tuangkan campuran ke dalam cawan kek sehingga 75% penuh.
Bakar pada 170° C selama 25 minit atau hingga perang-keemasan.
Untuk aising mentega: kacau mentega hingga halus dan berkrim. Masukkan puri buah naga sambil kacau. Teruskan proses campur-gaul hingga sebati dan halus.
Taburkan Pemanis Kalori Rendah Pal Sweet®, gaul sekata.
Isikan beg piping dengan aising mentega dan tekan untuk menolak aising ke atas kek cawan. Hias dengan gula hiasan.
Ulasan