Allergie: Gluten
Burger Dengan Jem Bawang
Bahan-bahan
Arahan
Cara menyediakan: Jem Bawang
Panaskan minyak di dalam kuali untuk goreng. Masukkan gula dan gaul berterusan sehingga bertukar warna sedikit keperangan.
Masukkan bawang kuning dan AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa dan kacau kerap menggunakan api sederhana sehingga bawang kuning menjadi keperangan.
Masukkan cuka dan biarkan mereneh sehingga mencapai konsistensi jem.
Biarkan sejuk sebelum dihidang.
Cara menyediakan: Burger
Panaskan minyak masak. Panggang burger dengan api sederhana sehingga masak sepenuhnya. Tabur AJI-SHIO® Lada Berperisa 3 kali pada kedua belah burger semasa memasak. Ketepikan.
Bakar roti burger sehingga keperangan kedua belah.
Pada roti burger bahagian bawah, paipkan mayonis, letakkan daun selada, burger ayam/daging, 1 sudu besar jem bawang kemudian paipkan mayonis dan 1 taburan AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa. Letakkan roti burger bahagian atas. Ulangi untuk kesemua burger.
Ulasan