Allergie: Gluten
Burger Dengan Bawang Karamel
30m
Bahan-bahan
Arahan
Cara menyediakan: Bawang Karamel
1
Cairkan mentega di dalam kuali, kacau-goreng bawang kuning dan bawang besar sehingga keperangan dan layu.
2
Perasakan dengan AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa dan AJI-SHIO® Lada Berperisa.
3
Bahagikan kepada 4 untuk 4 set burger.
Cara menyediakan:
1
Panaskan minyak masak. Panggang burger dengan api sederhana sehingga masak sepenuhnya. Tabur AJI-SHIO® Lada Berperisa 3 kali pada kedua belah burger semasa memasak.
2
Bakar roti burger sehingga keperangan kedua belah.
3
ada roti burger bahagian bawah, paipkan mayonis, letakkan daun selada, burger ayam/daging, bawang karamel kemudian paipkan mayonis dan 1 taburan AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa. Letakkan roti burger bahagian atas.
×
Ulasan