Burger Dengan Jem Bawang

30m

Bahan-bahan

Bahan-bahan: Jem Bawang

Arahan

Cara menyediakan: Jem Bawang
1

Panaskan minyak di dalam kuali untuk goreng. Masukkan gula dan gaul berterusan sehingga bertukar warna sedikit keperangan.

2

Masukkan bawang kuning dan AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa dan kacau kerap menggunakan api sederhana sehingga bawang kuning menjadi keperangan.

3

Masukkan cuka dan biarkan mereneh sehingga mencapai konsistensi jem.

4

Biarkan sejuk sebelum dihidang.

Cara menyediakan: Burger
1

Panaskan minyak masak. Panggang burger dengan api sederhana sehingga masak sepenuhnya. Tabur AJI-SHIO® Lada Berperisa 3 kali pada kedua belah burger semasa memasak. Ketepikan.

2

Bakar roti burger sehingga keperangan kedua belah.

3

Pada roti burger bahagian bawah, paipkan mayonis, letakkan daun selada, burger ayam/daging, 1 sudu besar jem bawang kemudian paipkan mayonis dan 1 taburan AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa. Letakkan roti burger bahagian atas. Ulangi untuk kesemua burger.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.