Set Ayam Percik

60m

Bahan-bahan

Bahan A:
Bahan B: sebati
Bahan-bahan: Sup Cendawan
Bahan-bahan: Salad

Arahan

Ayam Percik
1

Kacau bahan kisar, santan, susu rendah lemak dan pes cili di atas api sederhana.

2

Bila kuah mendidih masukkan semua bahan perasa dan ayam.

3

Masak sehingga ayam separuh masak.

4

Pindahkan ayam ke atas dulang pembakar yang telah dialas dengan kertas pembakar.

5

Sudu kuah di atas. Bakar pada suhu 190°C sehingga perang keemasan.

6

Masak baki kuah sehingga sedikit pekat. Tuangkan kuah ke atas ayam dan hidangkan.

Sup Cendawan
1

Didihkan air, TUMIX®, bawang putih dan lobak merah.

2

Apabila lobak merah empuk, masukkan cendawan. Masak 2 minit lagi.

3

Hiaskan dengan daun bawang dan hidangkan panas.

Salad
1

Potong halus semua sayur.

2

Campurkan dengan RASA SIFU® dan hidangkan.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.