Set Pad Thai

70m

Bahan-bahan

Bahan-bahan: Pad Thai
Bahan A: sos (gaul rata)
Bahan-bahan: Cendawan dengan Basil Manis
Bahan-bahan: Udang Tom Yam

Arahan

Pad Thai
1

Rebus mee hingga kenyal dan tidak lembek. Bilas di bawah air paip.

2

Panaskan minyak, tumis bawang putih hingga naik bau.

3

Masukkan udang dan kacau sehingga masak. Masukkan mee dan gaul rata.

4

Tolak mee ke tepi, masukkan telur dan masak sekejap.

5

Masukkan bahan sos (A), tauhu, taugeh dan daun kucai, gaul rata.

6

Sebelum dihidangkan, hiaskan dengan kacang tanah, limau nipis, timun dan tomato ceri.

Cendawan dengan Basil Manis
1

Tumis lengkuas, bawang putih dan cili api dalam minyak panas hingga naik bau.

2

Masukkan cendawan, kacau hingga lembut.

3

Campurkan sos ikan, kicap dan selasih.

4

Gaul rata dan hidangkan.

Udang Tom Yam
1

Didihkan air, masukkan SERI-AJI® dan TUMIX®.

2

Masukkan udang, cendawan, tomato, daun limau purut dan cili.

3

Apabila udang masak, masukkan jus limau nipis dan padamkan api.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.