Set Pais Tom Yam

60m

Bahan-bahan

Bahan-bahan: Pais Tom Yam Mackerel
Bahan-bahan: Kacang Perancis Tumis
Bahan-bahan: Sup Chickpeas

Arahan

Pais Tom Yam Mackerel
1

Gaul rata SERI-AJI® Tom Yam, bawang besar, bawang putih, pes cili, daun purut dan susu skim. Masukkan sedikit air jika perlu.

2

Sudukan separuh adunan pes pada daun pisang.

3

Letakkan ikan di atas pes, sapukan pes yang tinggal di atasnya.

4

Balut ikan dan selamatkan kedua-dua hujungnya dengan lidi.

5

Bakar ikan sehingga masak.

Kacang Perancis Tumis
1

Panaskan minyak, tumis bawang besar dan bawang putih hingga naik bau.

2

Masukkan kacang Perancis dan air.

3

Tutup sebentar sehingga kacang empuk.

4

Masukkan cili, AJI-NO-MOTO® dan garam, kacau rata.

Sup Chickpeas
1

Masukkan semua bahan ke dalam periuk kecil.

2

Biarkan mendidih daripada reneh selama 5 minit, hidangkan panas.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.