Set Stik Hamburg Jepun

60m
1 complete set ofSet Stik Hamburg Jepun
Please Select an Option
Intensity

Nutrition Value in 1 Serving

Calories
595.8kcal kcal
Carbohydrate
72.8g g
Fat
20.4g g
Protein
30.3g g
Sodium
mg

Set Meal

  • Nasi 50 gNasi putih
  • Stik Hamburg Jepun
  • Sayur Tumis bersama Bawang Putih
  • Sup Bawang
  • Produk Tenusu80 ml Susu kultur probiotik
  • Buah4 kiub (40 g) Buah naga

Bahan-bahan

1 serving
Hamburg steak
Sauce
Sayur Tumis bersama Bawang Putih
Sup Bawang

Arahan

Stik Hamburg Jepun
1

Gaul daging, AJI-SHIO® dan serbuk buah pala di dalam mangkuk sehingga sebati dan melekit.

2

Campurkan kuning telur, serbuk roti dan bawang. Gaul sehingga sebati.

3

Bahagikan adunan daging kepada 2 bahagian. Bentukkan menjadi bujur, keluarkan udara dan buat lekuk di tengah.

4

Panaskan minyak sayuran di dalam kuali anti-lekat, goreng stik hamburg di kedua-dua belah sehingga perang keemasan. Ketepikan.

5

Menggunakan kuali yang sama, masukkan mentega dan bawang. Setelah bawang lembut dan karamel, masukkan tepung gandum, sos Worcestershire, sos tomato dan air.

6

Biarkan sos pekat sedikit dan perasakan dengan TUMIX®.

7

Masukkan stik hamburg ke dalam sos dan tutup. Reneh lebih kurang 2-3 minit.

Sayur Tumis bersama Bawang Putih
1

Di dalam periuk, didihkan 500ml air dan celur sayur sehingga separuh masak. Toskan dan ketepikan.

2

Panaskan minyak masak di dalam kuali anti-lekat.

3

Tumis bawang putih sehingga naik bau.

4

Masukkan sayur-sayuran siap celur dan perasakan dengan TUMIX®.

5

Kacau goreng sayur tidak lebih dari 3 minit untuk mengekalkan warna dan kerangupan. Sedia untuk dihidangkan.

Sup Bawang
1

Didihkan air, bawang dan TUMIX®.

2

Buang buih dari sup dan tutup api selepas 10 minit.

3

Masukkan AJI-SHIO® secukup rasa dan hiaskan dengan daun bawang.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.